Tendințe în 2021: Proiectare organizațională și noi skilluri pentru angajați
tendinte2021

Piața muncii și felul în care funcționează companiile s-a schimbat radical în 2020. Și acest an se anunță aproape la fel de imprevizibil, prin urmare acestea ar trebui să fie pregătite să continue strategiile de adaptare la noua realitate din piață. Mai mult decât atât, studiile în domeniu arată că acestea ar trebui să se concentreze inclusiv pe dezvoltarea de noi skilluri pentru angajați.

Construirea de abilități critice și competențe pentru organizație este o prioritate pentru 68% dintre managerii de resurse umane, arată cel mai recent studiu Gartner. „Nu știm ce lacune de calificare au angajații noștri”, au precizat 36% dintre angajatori. „Nu integrăm eficient nevoile de learning & development în fluxurile de muncă ale angajaților”, au precizat 33% dintre manageri. „Nu putem crea soluții de dezvoltare a abilităților suficient de rapid pentru a satisface nevoile de abilități în evoluție”, a fost concluzia altor 31% dintre companii. Astfel, s-a conturat o nevoie tot mai mare pentru construirea de abilități și competențe critice în dezvoltarea companiilor. Inovația si gestionarea riscurilor fac și ele parte dintre skillurile de care au nevoie organizațiile în 2021.

Astfel, așa cum au evidențiat și experții Gartner, este nevoie de o abordare dinamică a recalificării și redistribuirii talentelor, dar și de o strategie comună pentru a dezvolta abilități în momentul în care acestea sunt necesare.

De asemenea, doar 19% dintre managerii de resurse umane raportează că echipele pe care le gestionează pot schimba eficient direcția atunci când nevoile sau prioritățile se schimbă. Același studiu menționează că 38% dintre managerii HR cred că forța de muncă poate detecta corectitudinea în livrarea serviciilor/produselor de care clienții chiar au nevoie.

Astfel, se conturează o tendință din ce în ce mai evidentă și mai necesară pe piața muncii: proiectarea organizațională astfel încât angajații să fie sincronizați cu nevoile clienților, să fie în măsură să anticipeze schimbările acestor nevoi și să-și adapteze abordarea și activitățile în consecință. Viteza de reacție și adaptabilitatea devin skilluri esențiale și necesare în noua realitate care se conturează în 2021. Iar pentru a fi pregătite, companiile trebuie să își evalueze mereu resursele.

Experții noștri pot face diagnoza companiei tale, pot contribui la optimizarea proceselor de resurse umane, oferă setări pentru indicatorii de performanță și măsurarea acestora. Echipa GoodStory aplică metode de evaluare specifice pentru a determina decalajul dintre performanța curentă a organizației și cea dorită. În funcție de rezultate, aceasta oferă un plan de acțiune concret, complex, care oferă soluțiile potrivite pentru a atinge obiectivele de business ale companiei. De asemenea, echipa GoodStory își oferă expertiza în dezvoltarea unor strategii de business, de la elaborare planului de acțiune, până la pașii concreți de implementare.